prste da poližete

Samo 1 posuda i gotovo jelo za 20 minuta: Ove kremaste špagete će osvojiti vaša srca! (RECEPT)

Kuvanjem u jednom tiganju testenina će biti još sočnija i kremastija jer će upiti sve ukuse

Recepti
Autor:
Samo 1 posuda i gotovo jelo za 20 minuta: Ove kremaste špagete će osvojiti vaša srca! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Pronašli smo najlakši recept za najkremastiju testeninu, za čiju je pripremu potrebna samo jedna posuda. Čak se i testenina kuva u tiganju, zajedno sa sosom od parmezana, mleka i belog luka.

Doživljaj će biti još bolji ako jedete direktno iz tiganja u kojem je pripremljen. Usput ćete imati i puno manje sudova koje treba da operete.

Vreme pripreme najkremastije testenine je 10 minuta, dok će samo kuvanje trajati oko 20 minuta.

Testenina u kremastom sosu od oraha: Italijanski specijalitet koji nikog ne ostavlja ravnodušnim! (RECEPT)

foto: Profimedia

Sastojci za četiri porcije:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 4 češnja belog luka (samlevenog)
  • 5 dl piletine
  • 3 dl mleka (ili više po želji)
  • 2 kašike neslanog maslaca
  • Špagete
  • so i mleveni biber
  • oko 40 grama parmezana
  • 2 kašike iseckanog peršuna

Postupak:

  • Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na vatri srednje jačine.
  • Dodajte češanj belog luka te uz često mešanje ostavite na vatri jedan do dva minuta dok ne pusti miris.
  • Dodajte piletinu, mleko, maslac i testeninu te posolite i pobiberite. u i
  • Kada provri, smanjite vatru tako da lagano krčka, uz povremeno mešanje, dok testenina ne bude kuvana, oko 18 do 20 minuta.
  • Dodajte parmezan.
  • Ako je sos previše gust, dodajte mleka onoliko koliko je potrebno da dobijete željenu gustinu.
  • Testeninu po želji ukrasite peršunom te poslužite toplu.

Pasta karbonara: Najbrže se sprema, nema tog ko je ne voli! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs