Ako niste nikada probali engleski puding od starog hleba - vreme je! Ovaj puding je prava poslastica i verovatno ćete, kao i mnogi, nakon prvog probanja sledeći put napraviti duplu porciju!
Ovaj puding se razlikuje po tome što je za njegovu pripremu potreban stari hleb, ali smo sigurni da ga u kuhinji imate uvek.
Za pripremu je potrebno odvojiti oko sat vremena, a dobijate čak 12 porcija.
Sastojci: 6 kriški starog hleba, 2 kašike putera, po želji malo suvog grožđa, 4 dobro umućena jaja, 240 ml mleka, 150 g šećera, kašičica cimeta, kašičica arome vanile.
Priprema: Hleb iskidajte na kockice i stavite u posudu za pečenje srednje veličine. Po hlebu prelijte otopljeni puter i ako želite da stavite suvo grožđe, sada je trenutak.
U posudi umutite jaja, pa dodajte mleko, šećer, cimet i vanilu. Sve mora da bude dobro povezano. Smesu prelijte preko hleba i lagano sve pritiskajte viljuškom, da hleb nigde ne ostane suv. Pecite 45 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 175 minuta.
Uživajte!
Čorbadžijsko jelo: Ovaj obrok se nekada spremao samo bogatima! (RECEPT)