Isprobajte

Najbolje univerzalno testo za picu: Savršeno hrskavo spolja, mekano unutra! (RECEPT)

Retko možemo da čujemo da neko ne voli picu. Ukusno testo i nadev po izboru čine je idealnim obrokom. I dok neki voli deblje i mekano, drugi vole hrskavo i tanko testo

Recepti
Autor:
Najbolje univerzalno testo za picu: Savršeno hrskavo spolja, mekano unutra! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Mi pak donosimo zlatnu sredinu – testo koje je spolja hrskavo, a iznutra mekano.

Sastojci:

kesica suvog kvasca

0,5 kg glatkog brašna

Kašičica soli

2,5-3 dl mlake vode

Pica hleb: Najukusniji zalogaji od namirnica koje imate u kući! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

Pomešajte brašno, so i kvasac, dodajte vodu i mešajte rukama tako da dobijete lepljivo testo. Prekrijte krpom i ostavite ga na toplom mestu da nadođe sat i po.

Namažite ruke uljem i oblikujte dve kugle. Svaku rastegnite po nauljenom plehu, stavite nadev pa pecite 15 minuta u pećnici zagrejanoj na 180 stepeni.

Izbor za nadev:

Osim što na picu možete da stavite klasične namirnice poput sira, pečuraka i šunke, možete poslužiti i njenu zdraviju verziju – sa spanaćem koji je bogat gvožđem i paprikama koje obiluju vitaminom C.

Ako volite plodove mora, škampi, dagnje i inćuni su odličan izbor. Pica će biti ukusna i s dimljenim lososom, artičokama i tunom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs