Uživajte uz bajadere bez griže savesti. Omiljeni sitni kolač ima novu verziju i obožavaće ga baš svi. Ovog puta bez šećera i bilo kakvih veštačkih dodataka (aditiva)!
Predstavljamo vam najzdraviju verziju ovog starog kolača, po receptu Mihaele Brijak Devercovi iz knjige "Sirova hrana".
Sastojci:
Kora (donji sloj):
- 1 i po šolja lešnika ili badema (potopljeni u vodi, ostavljeni tako preko noći) - 1 šolja sušenih urmi - 1 kašika kakao-a u prahu
Krem (srednji sloj):
- 2 šolje indijskog oraha ili pinjola - 1/2 šolje vode - 4 kašike agavinog sirupa - 5 kašika kokosovog ulja - 1 kašika vanile
Veganski čokoladni brauni: Zdrav kolač koji se ne peče! Obožavaće ga i vaša deca! (RECEPT)
Glazura:
- 1/2 šolje kakaov maslaca - 2 kašike kakaa u prahu - 3 kašike agavinog sirupa ili kokosovog šećera
Priprema:
Krupno sameljite bademe, dodajte urme i kakao. Miksujte dok se ne sjedini. Smesu izručite na dno kalupa i oblikujte koru.
Sastojke za krem miksujte dok ne dobijete gusti glatki krem. Prelijte ga preko testa i stavite u frižider.
Za glazuru rastopite kakao maslac na pari, pa dodajte ostale sastojke i brzo ih izmešajte. Dobijenu čokoladu prelijte preko krema i stavite kolač u frižider da se stegne.