Ko kaže da priprema ukusnog domaćeg sladoleda ne može biti jednostavna?
Vervatno ne postoji osoba koja može odoleti osvežavajućem sladoledu na visokim temperaturama. Jedemo ga samog ili u kombinaciji s drugim desertima, a svi ćemo se složiti kako je onaj u domaćoj varijanti ipak najbolji.
Idealno piće za letnju detoksikaciju organizma: Zbogom celulit! (RECEPT)
Kada je reč o pravljenju sladoleda, mnogi odustaju i pre nego što su počeli, bilo zbog manjka entuzijazma ili uverenja da se radi o nečem komplikovanom. Ne, za pripremu sladoleda vam ne treba nikakav poseban aparat. Biće dovoljan i blender i malo dobro volje. U nastavku donosimo recept, obogaćen jogurtom i medom.
Sastojci
4 šolje lubenice izrezane na kockice (bez semenki)4 kašičice meda1 kašika grčkog jogurta1 kašika limunovog sokaNekoliko kašika vode po potrebi
Priprema
1. Lubenicu stavite u blender i mešajte dok ne dobijete teksturu pirea
2. Smesu izlijte u veliku činiju pa dodajte med, jogurt i limunov sok3. Smesu kroz cedilo sipajte u posudu koju ćete staviti u zamrzivač4. Nakon sat vremena zamrzivača, smesu još jednom stavite u blender dok ne dođete do željene strukture5. Proces ponovite svakih pola sata kroz narednih nekoliko sati, a sladoled pre posluživanja ostavite sat vremena u zamrzivaču
Bosin domaći sladoled: Puna usta čokolade! (RECEPT)
3 najbolja domaća sladoleda: Poslastičari mogu da vam zavide! (RECEPT)