Piroge su jedno od jela koja se najčešće prave u Vojvodini. Ovo jelo je izuzetno ukusno i lako se sprema i može na više načina. Mi vam donosimo jedno najbolje po našem izboru!
Za 5 porcija potrebno vam je za testo: 1 kg brašna, 500 ml vode, 50 ml ulja, 1 kašičica soliZa fil: 500 g pirea od krompira, 100 g sitnog sira, 1 glavica crnog luka, 100 g slanine, soZa preliv: 50 ml neutralne pavlake, 3 kašike kajmaka
Priprema:
1.Pomešajte brašno i so, pa im dodajte vodu i ulje. Sve izmešajte i zamesite testo, pa potom ga razvijte na dva milimetra debljine. Okruglom modlom ili časom izvadite krugove, a potom napravite fil.
2. Krompir pire posolite i pomešajte sa sitnim sirom, a u tiganj ispržite sitno iseckan crni luk i slaninicu, pa stavite sa pireom.
3. Tim filom punite krugove i sastavljajte ih na krajeve. Gotove piroge obarite u slanoj vodi na malo ulja, a kada bude gotovo prelijte ih mešavinom kajmaka i pavlake, pa poslužite.
Savršeno kremasta šuhajda: Tradicionalni subotički kolač od čokolade! (RECEPT)