Savršena voćna torta, a tako se lako pravi. Bez uključivanja rerne, mućenja jaja i razmišljanja da li će testo da "naraste". Samo umutite i zaledite i uživajte!
Potrebno je: 600 g mlevenog keksa; 250 g + 12 kašika šećera u prahu; 2 margarina; oko 2 dl gaziranog soka od narandže; 4 čaše kisele pavlake; 500 g jagoda; 200 g šlaga; 2 dl mleka ili kisele vode.
Priprema: Zamesite mleveni keks sa 250 g šećera u prahu, 1 margarinom i gaziranim sokom od narandže. Rastanjite podlogu na četvrtastoj tacni. (u originalnom receptu piše 300 gr mlevenog keksa, ja sam duplirala). Umutite 1 margarin sa 12 kašika šećera u prahu, dodajte kiselu pavlaku i kratko izmiksajte da se sjedini.
Polovinu fila nanesite na podlogu od keksa, poređajte sečene jagode, pa drugu polovinu fila. Ostavite u frižideru oko pola sata da se stegne. Umutite šlag sa mlekom ili kiselom vodom, pa ukrasite tortu.
Neodoljiva srpska torta: Kraljica Marija ju je lično spremala i delila za praznike! (RECEPT)