Najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu raduju se svi, ali nekako posebno deca.
Zbog toga bi, pored trpeze koju ste osmislili za porodični ručak, trebalo i njima da napravite nešto u čemu će uživati!
Mi vam predlažemo keksiće u obliku zeka, koji se brzo prirpemaju i oduševljavaju ukusom.
Srpska trpeza ne može bez ovoga za Uskrs: Zapišite ova tri recepta! (FOTO)
Sastojci za testo: 200 g omekšalog margarina, 150 g šećera, 2 žumanca, 400 g brašna i malo brašna za posipanje tepsije, 1 kašičica mlevenog cimeta, 2-4 kašike mleka.
Za glazuru: 1-2 kašičice soka od limuna, 250 g šećera, oko 2 kašike hladne vode, različite boje (po želji)
Pripema: Zagrejte rernu na 180 stepeni, a za to vreme dve tepsije premažite sa malo margarina i obložite papirom za pečenje.
Penasto umutite margarin i šećer, dodajte 2 žumanca i umutite. Dodajte prosejano brašno, kašičicu cimeta i mleko, kako bi biskvit bio mek. Umesite meko testo, rastanjite oklagijom i oblikujte zeke pomoću modlice. Složite u tepsiju i pospite šećerom. Pecite ih u zagrejanoj rerni dok ne dobiju svetlu, zlatnosmeđu boju, oko 15 minuta, piše Lepa&Srećna.
5 genijalnih načina da iskoristite ljuske od jaja: Ne bacajte ih, one su suvo zlato!
Kad su gotovi, pospite ih šećerom i čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi.
Za glazuru, procedite sok od limuna, pa ga pomešajte sa šećerom i dodajte postepeno 2 kašike vode da biste dobili čvrstu, ali glatku glazuru. Ako je potrebno, dodajte još malo proceđenog soka od limuna.
Ako želite da keksići budu različitih boja, podelite glazuru u odvojene posude i dodajte u svaku različitu boju po vašem izboru i prelijte keksiće.
Prijatno!
2 miliona žena iskoristiće novi, magični trik: Ovako se prirodno farbaju najlepša jaja! (FOTO)