Ručak sa stilom

Rolovane svinjske šnicle

Pravi porodični ručak za ukus koji dugo ostaje u ustima
Recepti
03:30h
Rolovane svinjske šnicle
Foto: Shutterstock
  • 40 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 500g svinjske šnicle
  • 200g posni sir
  • 100g slanina
  • 250ml Voda
  • crveni luk
  • veza peršuna
  • 3 kašike brašna
  • po ukusu So
  • po ukusu biljni začin
  • Ulje

Šnicle izlupajte tučkom za meso, zatim ih posolite i namažite sirom, a preko sira pospite sitno seckanu slaninu i peršun. Urolajte i pričvrstite čačkalicom. Na ulju propržite sitno iseckani luk, a zatim stavite šnicle da se prže sa svih strana na luku. Sipajte malo vode i dinstajte šnicle oko 30 minuta. Pred kraj izvadite šnicle iz tiganja i tečnosti u kojoj su se dinstale, dodajte brašno, promešajte i vratite šnicle da se prokrčkaju sa sosom još pet minuta.

Savet: Luk će imati još bolji ukus ako se pre prženja malo prokuva u vodi

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs