Domaći hrskavi keksići sa bademom pravo su uživanje. Spremaju se veoma jednostavno, a idealni su za uz kaficu ili čaj.

Potrebno vam je: 6 kašika šećera, 1 jaje i 130 grama badema.

Priprema: Bademe sameljite u brašno (nekoliko badema sameljite na krupno), pa ih izmešajte sa šećerom.

Jaje umutite penasto (prvo žumance pa belance) i dodajte mu badem i šećer. Izmešajte sve dok se smesa ne sjedini.

Starinske žute štangle: Kolač koji su naše prabake svaki dan pravile! (RECEPT)

Na papir za pečenje kašičicom stavljajte smesu. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni.

Ohladite pa poslužite.

Savet plus: Pola pečenog keksića umočite u rastopljenu crnu čokoladu pa ih opet uvaljajte u kokos ili seckan badem. Ovo je malo kaloričnija ali i ukusnija varijanta ovih kolačića.

Čudo od jednog jajeta: Jeftin kolač gotov za samo pola sata! (RECEPT)
keksici.jpg
Foto: Thinkstock

Lako se prave, a još lakše jedu. Idealni su za grickanje uz kafu ili čaj