Oduševite ukućane i goste

Bela torta, ukras svake svečane trpeze: Bez nje nećete moći tokom praznika! (RECEPT)

Osim što je predivnog ukusa, čokoladnom glazurom možete da je ukrasite tako da bude svojevrsna dekoracija praznične trpeze
Recepti
23:02h Autor:
Bela torta, ukras svake svečane trpeze: Bez nje nećete moći tokom praznika! (RECEPT)
Foto: Profimedia
  • Srednje teško

Sastojci

  • kore: 600 g brašna, 200 g šećera, 2 jaja, 150 g margarina, 2 dl kisele pavlake, prašak za pecivo
  • krem: 1,5 l mleka, 200 g šećera, 10 kašika gustina, kašičica ekstrakta vanile, vanilin šećer, 150 g margarina
  • glazura: 150 čokolade za kuvanje, 2 kašike margarina, kašika ulja

Priprema: Zagrejte šporet na 150°C. Pomešajte brašno, šećer, umućena jaja i listiće margarina, dodajte pavlaku i umesite testo. Podelite ga na 5 delova i postepeno svaki razvaljajte i pecite svaku koru na obrnutoj strani pleha koji ste obložili papirom za pečenje, oko 10 minuta, da pečene kore ostanu bele.

U litar mleka dodajte šećer. U 2 dl razmutite gustin, vanilu i vanilin šećer. Kad mleko provri, dodajte mu smesu s gustinom. Mešajte dok se krem ne zgusne. U ohlađeni krem dodajte i mikserom umutite margarin. Premazujte kore kremom i slažite jednu na druge. Na pitu stavite teži predmet kako bi se kore slepile s kremom. Na pari rastopite čokoladu, umešajte margarin i ulje, i prelijte pitu čokoladnom glazurom. Ostavite u frižideru dok se ne stegne.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs