Morate da probate

Punjene krofne: Slatko iznenađenje u pufnastom testu! (RECEPT)

Prava poslastica u hladnim zimskim danima
Recepti
03:02h Autor:
Punjene krofne: Slatko iznenađenje u pufnastom testu! (RECEPT)
Foto: Thinkstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 750 g brašna
  • 4 kašike šećera
  • 5 dl mleka
  • kockica svežeg kvasca
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 100 g šećera
  • 100 g džema od šljiva
  • ulje za prženje

1. U mleku razmutiti kvasac i kašičicu šećera, malo brašna i ostaviti da naraste. U međuvremenu umutiti jaje sa ostalim šećerom, žumancetom i mlekom, dodati brašno i so.

2. Testo zamesiti uz postepeno dodavanje ulja, sve vreme lupajući testo varjačom sve dok se ne pojave mehurići. Ostaviti da naraste, zatim testo još jednom premesiti, rastanjiti na pola centimetra i vaditi krugove čašom.

3. Na svaki krug staviti malo džema, pa poklopiti sa drugim krugom pritiskajući ivice da se spoje. Ostaviti da krofne još narastu pa ih pržiti u dubokom ulju. Kada krofne budu gotove posuti ih prah šećerom.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs