1. Praziluk iseckati na tanke kolutiće, spanać na trake, a slaninu na kockice. Slaninu propržiti dok ne porumeni.

2. Rešetkom izvaditi komadiće slanine, a na istopljenoj masnoći prodinstati praziluk. Posoliti po ukusu, a kad praziluk omekša, dodati spanać i dinstati još par minuta. Skinuti sa vatre i umešati prženu slaninu.

3. Dodajte i malo bibera po ukusu, pa ohladite. Dok se hladi, ispecite palačinke (RECEPT PREUZMITE OVDE). Ohlađeno pomešajte sa sirom, pa filujte palačinke.

Napomena: Od ove smese ćete imati fila za 15­-20 palačinki, u zavisnosti od debljine nanošenja fila.

Bogata baklava sa orasima: Originalan recept iz Bosne!

slane-palacinke-profimedia.jpg
Foto: Profimedia

Omiljena poslastica u slanoj verziji, a fil ćete obožavati