Recepti sa Stilom

Kornišoni i ljute papričice

Dodati konzervans i vinobran, pa time preliti krastavce i feferone
Recepti
11:44h
Kornišoni i ljute papričice
Foto: Thinkstock
  • Teško

Sastojci

  • 5 kg kornišona
  • 1 kg feferona
  • 2,5 l vode
  • 5 dl sirćeta
  • 150 g soli
  • 200 g šećera
  • 1 konzervans
  • 1 vinobran

Priprema:

Kornišone i feferone dobro oprati, najbolje u dve vode. Poređati kornišone u tegle tako da ne pritiskaju previše jedni druge. Poređati i feferone. Vodu, sirće, so i šećer prokuvati.

Dodati konzervans i vinobran, pa time preliti krastavce i feferone.

Tegle dobro zatvoriti, najbolje prvo celofanom, pa preko njega staviti poklopac, i ostaviti ih da stoje na hladnom mestu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs