Odličan recept

Posna slana torta od paprike i patlidžana

Poslužite kad se ohladi i uživajte u njegovoj aromi sa svojim najmilijima
Recepti
15:40h Autor:
Posna slana torta od paprike i patlidžana
Foto: Profimedia
  • Srednje teško

Sastojci

  • 500 g tikvica
  • 1 kg patlidžana
  • 1 kg žutih i crvenih paprika šilja
  • 60 ml maslinovog ulja
  • so, biber
  • čen belog luka
  • 4 do 5 kašika crvenog pesta
  • šaka bosiljka

1. Duguljast kalup obložite folijom, a dva pleha papirom za pečenje. Operite povrće. Tikvice i patlidžan isecite na kolutove i rasporedite na jedan pleh, pa ih poprskajte uljem, a potom posolite i pobiberite.

2. Prepolovite paprike pa ih unutrašnjom stranom položite na drugi pleh. Pecite u rerni ugrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta.

3. Paprike potom pokrijte kuhinjskom krpom, pa ih oljuštite. Iseckajte beli luk i pomešajte s pestom bosiljkom. Kalup obložite isečenim kolutovima patlidžana, potom naizmenično poređajte preko njega ostatak povrća.

4. Slojeve povremeno premažite pestom i pospite seckanim bosiljkom. Preklopite foliju pa pritisnite kuhinjskom daskom i odložite na neko vreme u frižider. Kada se ohladi, isecite na šnite i poslužite.

Sunce kolačići! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs