1. Prosejte brašno i sipajte ga na radni sto, zajedno sa šećerom u prahu. Dodajte i vanilin šećer, limunovu koru, jaje i puter isečen na kockice. Od sastojaka zamesite glatko testo.
2. Podelite testo na pola i dodajte jednoj polovini 2 kašike kakaa i premesite testo. Obe polovine testa oblikujte u lopte i prekrijte providnom folijom, pa držite u frižideru 30 minuta.
3. Od obe lopte uzmite po trećinu testa, pa od svakog dela razvucite oklagijom testo veličine 25x6 cm. Isecite trake širine 1 cm, pa naizmenično ređajte trake svetle i tamne boje.
4. Razvucite ostatak tamne mase na površinu 25x12cm. A od svetle mase formirajte valjak dužine 25 cm.
5. Na tamnu masu stavite prugastu smesu, pa u sredinu stavite valjak od svetle mase. Uvijte polako rolat, pa ga stavite u frižider na 60 minuta da se stegne.
6. Secite kolačiće debljine 1 cm i poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite kolačiće u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta.