1. Skuvajte riblje filete u vodi s đumbirom. Kada je riba skuvana, usitnite je viljuškom tako da dobijete oko 4 šolje kuvane ribe.
2. U posebnoj šerpi skuvajte krompir i šargarepu dok ne omekšaju. U blender stavite ribu, krompir, šargarepu, beli luk i jaje i dobro umutite. Prebacite smesu u posudu i dodajte brašno i gustin i dobro promešajte, pa dodajte so i biber.
3. Od ove smese pravite loptice i kuvajte ih u bistroj ribljoj supi dok ne porumene. Skuvane loptice zatim pržite u dubokom ulju.
4. U tiganju pomešajte sirće, gaziranu mineralnu vodu, šećer i soja sos. Krčkajte dok se šećer ne rastvori, pa dodajte gustin rastvoren u vodi. Ako želite gušći sos, dodajte više gustina i kuvajte da se ublaži ukus gustina. Ako želite pikantniji ukus, dodajte ljutu tucanu papriku. Poslužite riblje loptice uz sos.
Zlatna bundeva na pet načina: Kraljica jeseni postaje kraljica trpeze!