Zdravi zalogaji

Popaj lazanje bez mlevenog mesa

Napravite ukusno jelo sa spanaćem
Recepti
15:10h Autor:
Popaj lazanje bez mlevenog mesa
Foto: Thinkstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 12 kora za lazanje
  • 6 jaja
  • 8 kašika kisele pavlake
  • 2 kašike ulja
  • So
  • 500 g spanaća
  • 100 g feta-sira
  • parmezan

1. Umutite 4 jajeta, pavlaku, ulje i so. Spanać obarite u slanoj vodi, ocedite i isecite na sitno.

2. Pomešajte s jajima, feta-sirom i solju. Na dno kalupa pospite malo ulja, poređajte prvi sloj lazanja, stavite fil, drugi sloj lazanja, opet fil, sloj lazanja, fil i završite listovima lazanja.

3. Izbockajte viljuškom (mestimično možete i da zasečete nožem), pa obilno pospite rendanim parmezanom.

4. Prekrijte aluminijskom folijom i pecite oko 45 minuta na 200 stepeni. Izvadite, skinite foliju i vratite da se zapeče još 5-8 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs