Pripremite ukusnu, laganu tortu sa bademima, čokoladom i slatkom pavlakom - obožavaćete je!

Sastojci:

Za koru:
80 g putera
80 g šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
5 jaja
100 g brašna
100 g mekog brašna
2 kašičice praška za pecivo
100 g mlevenih badema
puter i brašno za podmazivanje kalupa za pečenje kore

Pogledajte bolje, ovo nije lubenica: Čudo iz kuhinje! (VIDEO)

bademi.jpg
Foto: Thinkstock

Za fil:

500 ml mleka
2 kesice kakaa
50 g šećera
100 g čokolade
250 g putera

Ukrasi:

50 g lomljenih badema
150 ml slatke pavlake
16 čokoladnih karamela

Priprema: Umitite žicom puter, šećer i vanilin šećer. Dodajte prstohvat soli i žumanca. Potom dodajte otopljenu čokoladu i sneg od belanaca. Na kraju dodajte mešavinu brašna i praška za pecivo, kao i mlevene bademe. Smesu sipajte u podmazan kalup i zagladite špatulom površinu. Pecite na 170 stepeni oko 40 minuta. Kada izvadite iz rerne pustite koru da se ohladi.

Skuvajte mleko, kakao i šećer. Pustite da se ohladi uz konstantno mešanje, potom dodajte puter. Horizontalno presecite koru i nafilujte. Premažite celu tortu preostalom smesom. Ivicu torte ukrasite lomljenim bademima. Staviti u frižider da se ohladi. Potom ukrasite karamelama i slatkom pavlakom.

Domaći mančmelou

torta-elizabet-tejlor.jpg
Foto: Shutterstock

Poslastica koja će vas osvojiti