Pripremite ukusnu, laganu tortu sa bademima, čokoladom i slatkom pavlakom - obožavaćete je!
Sastojci:
Za koru:80 g putera80 g šećera1 vanilin šećerprstohvat soli5 jaja100 g brašna100 g mekog brašna2 kašičice praška za pecivo100 g mlevenih bademaputer i brašno za podmazivanje kalupa za pečenje kore
Pogledajte bolje, ovo nije lubenica: Čudo iz kuhinje! (VIDEO)
Za fil:
500 ml mleka2 kesice kakaa50 g šećera100 g čokolade250 g putera
Ukrasi:
50 g lomljenih badema150 ml slatke pavlake16 čokoladnih karamela
Priprema: Umitite žicom puter, šećer i vanilin šećer. Dodajte prstohvat soli i žumanca. Potom dodajte otopljenu čokoladu i sneg od belanaca. Na kraju dodajte mešavinu brašna i praška za pecivo, kao i mlevene bademe. Smesu sipajte u podmazan kalup i zagladite špatulom površinu. Pecite na 170 stepeni oko 40 minuta. Kada izvadite iz rerne pustite koru da se ohladi.
Skuvajte mleko, kakao i šećer. Pustite da se ohladi uz konstantno mešanje, potom dodajte puter. Horizontalno presecite koru i nafilujte. Premažite celu tortu preostalom smesom. Ivicu torte ukrasite lomljenim bademima. Staviti u frižider da se ohladi. Potom ukrasite karamelama i slatkom pavlakom.