Rajska poslastica

Domaći mančmelou

Mekana, penasta sredina će vas osvojiti na prvi zalogaj
Recepti
10:06h Autor:
Domaći mančmelou
Foto: Stil
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 8 jaja
  • 2 šolje šećera
  • šolja mleka
  • 30-40 ml ulja
  • 70-80 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike kakaa
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike vode
  • malo margarina

1. Umutiti žumanca sa 1 šoljom šećera, dodati mleko i ulje, mutiti da se sjedini, pa dodati brašno, prašak za pecivo i na kraju kakao. Sjediniti mikserom, pa izliti u pleh i peći 10-15 minuta na 220 stepeni.

2. Umutiti belanca u čvrst sneg, dodati šećer, dobro sjediniti, pa rasporediti po vrućoj kori i zapeći nekoliko minuta. Vodite računa da se belanca ne prepeku, kako ne bi ispalo gumeno.

3. Rastopiti čokoladu sa vodom i malo margarina, pa preliti preko prohlađenog kolača. Ostaviti da odstoji u frižideru bar 3 sata.

Tajna vrhunskih poslastičara: Kako da napravite domaći puter! (RECEPT)

Foto: Stil
Foto: Stil
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs