Što manje šećera, što više zdravih sastojaka voća, što manje vremena utrošenog na pripremu zimnice, što više ušteđenih minuta... To je jednačina zaposlene domaćice, koju će, uz ovaj recept, ponovo uspešno rešiti!
Napravite "lenji džem" za manje od sat vremena!
Sastojci: 2 kilograma bresaka (recept odgovara i nektarinama, kajsijama i šljivama), kašika-dve belog ili žutog šećera.
Priprema: Operite voće, prepolovite i izvadite koštice. Poređajte polutke u pleh (kora dole) i poprskajte šećerom. Pecite na temperaturi od 170C oko pola sata, dok voće ne omekša pod kašikom i ne otpusti višak vode. Toplo voće složite u sterilisane vruće tegle, pristiskajući ga tako da istisnete vazduh.
Napomena: Po želji, možete dodati i druge arome - malo cimeta, vanil-šećera ili ruma. Ovakav džem ne može dugo da stoji, ali ukućani će taj problem brzo rešiti jer je ukus nenadmašan.