Hrskavo i ukusno

Ćufte od piletine

Uživajte u pikantnim zalogajima koji osvajaju
Recepti
21:08h Autor:
Ćufte od piletine
Foto: Thinkstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 450 g mlevenog pilećeg mesa
  • 1 jaje
  • 3 kašike peršuna
  • 2 kašika sosa od paradajza
  • čen belog luka, usitnjen
  • 1/4 šolje mleka
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice bibera
  • 70 g parmezana
  • 1/4 šolje + 2 kašike prezli
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • pola kašike balzamiko sirćeta
  • pola kašičice šećera

1. Zagrejte rernu na 150 C.

2. U većoj posudi pomešajte jaje, peršun, 1 kašiku paradajz sosa, beli luk, mleko, so i biber. Sve dobro promešajte.

3. Dodajte smesi mleveno meso, parmezan i prezle. Rukama dobro promešajte smesu da se sastojci povežu. Od smese pravite ćuftice i ređajte na pleh za pečenje.

4. Pomešajte kašiku paradajz sosa, maslinovog ulja, šećer i sirće, pa dobijenim prelivom namažite ćuftice. Pecite ćufte u zagrejanoj rerni oko 30 minuta, a zatim izvadite iz rerne, sačekajte da se ohlade i poslužite uz krompir pire ili špagete.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs