Ukusno i zdravo

Supa sa blitvom i pirinčem

Jelo koje će vas zavesti svojim ukusom i organizmu pružiti lekovite sastojke
Recepti
12:56h Autor:
Supa sa blitvom i pirinčem
Foto: Thinkstock
  • 35 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 1 kg blitve
  • kašika devičanskog maslinovog ulja
  • Glavica crnog luka
  • 2 stabljike celera
  • 4 čena belog luka
  • 1 l bujona, od povrća ili mesa
  • pola šolje basmati pirinča
  • so, biber
  • sok od limuna
  • parmezan (za posipanje), po želji
  • peršun, lovor (po želji)

1. Odvojite stabljike i listove blitve, dobro operite i usitnite. Blitvu pomešajte sa iseckanom stabljikom celera.

2. Maslinovo ulje zagrejte u dubljoj šerpi i dodajte iseckan crni luk, celer i stabljike blitve. Kuvajte dok povrće ne omekša, oko tri minuta, a zatim posolite. Kuvajte zatim još tri minuta, pa dodajte beli luk i mešajte još minut. Dodajte bujon, pirinač i biljne začine (sem bibera).

3. Kada supa počne da vri, posolite još ukoliko je potrebno, smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da struji 10 minuta.

4. Supi dodajte listove blitve, poklopite i kuvajte još 10 miuta. Supu pobiberite i servirajte s limunovim sokom i parmezanom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs