1. Naseckajte luk pa pola prodinstajte na puteru. Potom dinstajte zajedno s kupusom, sajderom, kimom, klekom, lovorom, solju i biberom 25 minuta. Kuvajte krompir 20 minuta u slanoj vodi. Ocedite kiseli kupus i izvadite začine. 2 Zagrejte rernu na 160 stepeni.
2. Preostali luk prodinstajte na ulju. Ocedite krompir, ostavite da se suši i plehu u rerni5 minuta, izvadite, oljuštite i izgnječite. Zagrejte rernu na 225 stepeni. Dodajte jaje i žumanca u krompir. Zamesite zajedno s lukom, začinima, skrobom i brašnom.
3. Razvaljajte na podmazanom plehu. Pecite 25 minuta. Narežite kruške na režnjeve te dodajte zajedno s majčinom dušicom i kupusom. Pobiberite.
4. Smanjite temperaturu na 200 stepeni. Pecite još 35 minuta. Nakon 25 minuta pospite sirom.