Sezona slava je počela, a mi vam donosimo savršen recept za slano predjelo, mimoza salatu koju svi obožavaju a ona izgleda dekorativno i prelepo na slavskoj trpezi.
Potrebno je:
- 1 kilogram krompira skuvanog u slanoj vodi
- 500 gr šargarepe skuvane u slanoj vodi
- 7 tvrdo kuvanih jaja - od čega 5 izrendate a 2 ostavite za dekoraciju
- 300 grama bilo kog suhomesnatog proizvoda
- 400 grama kisela pavlaka
- 285 grama majoneza
- 150 grama krupno mlevenog kikirikija
Za dekoraciju:
- 2 kisela krastavca,
- tortilja čips
Priprema:
- U kalup za tortu slažite mimoza salatu tako što ćete na dno da stavite rendan krompir.
- Zatim premažete sloj majoneza i sloj kisele pavlake
- Preko stavljate sloj sitno secaknog suhomestnatog i šaku kikirikija.
- Preko rendate šargarepu i sve do kraja dok ne potrošite materijal.
- Završite tako što sve premažete majonezom i pavalkom i ukrasite kuvanim jajima, krastavčićima i tortilja čipsom.
Detaljno uputstvo pogledajte u videu ispod:
Budi deo Stil zajednice.