Sezona slava je počela, a mi vam donosimo savršen recept za slano predjelo, mimoza salatu koju svi obožavaju a ona izgleda dekorativno i prelepo na slavskoj trpezi.

Potrebno je:

  • 1 kilogram krompira skuvanog u slanoj vodi
  • 500 gr šargarepe skuvane u slanoj vodi
  • 7 tvrdo kuvanih jaja - od čega 5 izrendate a 2 ostavite za dekoraciju
  • 300 grama bilo kog suhomesnatog proizvoda
  • 400 grama kisela pavlaka
  • 285 grama majoneza
  • 150 grama krupno mlevenog kikirikija

Za dekoraciju:

  • 2 kisela krastavca,
  • tortilja čips

Priprema: 

  1. U kalup za tortu slažite mimoza salatu tako što ćete na dno da stavite rendan krompir.
  2. Zatim premažete sloj majoneza i sloj kisele pavlake
  3. Preko stavljate sloj sitno secaknog suhomestnatog i šaku kikirikija.
  4. Preko rendate šargarepu i sve do kraja dok ne potrošite materijal.
  5. Završite tako što sve premažete majonezom i pavalkom i ukrasite kuvanim jajima, krastavčićima i tortilja čipsom. 

Detaljno uputstvo pogledajte u videu ispod: