Probajte, oduševićete se

Hrskava torta

Kremasti fil, mekana kora i neodoljiv ukus orašastog voća u kombinaciji sa čokoladom ispuniće sva vaša čula
Recepti
21:20h Autor:
Hrskava torta
Foto: Shutterstock
  • 50 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 200 g brašna
  • 30 g kakaa + 1 kašičica
  • kašičica praška za pecivo
  • 120 g putera
  • 25 g šećera u prahu
  • žumance, razmućeno s 2 kašičice hladne vode
  • 150 g slatke pavlake
  • 150 ml mleka
  • 345 g čokolade za kuvanje
  • 2 jajeta, razmućena
  • 100 g smeđeg šećera
  • 100 g lešnika, proprženih
  • 80 g keksića od badema

1. U posudi izmešajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa pomešajte sa puterom. Dodajte šećer u prahu i žumance i na lagano pobrašnjenoj površini umesite meko testo. Oblikujte u kuglu, zamotajte u celofan i stavite u frižider na 30 minuta.

2. Zagrejte rernu na 190 stepeni. Razvaljajte testo i stavite ga u okrugli kalup za pite. Na nekoliko mesta izbockajte viljuškom, prekrijte papirom za pečenje, preko poređajte pasulj pa pecite 15 minuta. Odstranite papir i pasulj, a temperaturu smanjite na 180 stepeni.

3. Prokuvajte slatku pavlaku i mleko. Sklonite sa vatre pa dodajte 225 g čokolade i uz mešanje je istopite. Umešajte razmućena jaja, sjedinite, pa sipajte smesu na podlogu od testa i pecite 15 minuta. Ostavite da se ohladi.

5. Lešnike, smeđi šećer, 120 g čokolade, keks od badema i kakao ubacite u secka, pa sameljite krupno. Pospite ovu mešavinu preko krema, ohladite i uživajte! Po želji, umesto badema ili lešnika možete upotrebiti orahe.

OVDE preuzmite 6 recepta za poslastice sa bananama - Dezerti kojima nećete moći da kažete Ne! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs