1. U posudi izmešajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa pomešajte sa puterom. Dodajte šećer u prahu i žumance i na lagano pobrašnjenoj površini umesite meko testo. Oblikujte u kuglu, zamotajte u celofan i stavite u frižider na 30 minuta.
2. Zagrejte rernu na 190 stepeni. Razvaljajte testo i stavite ga u okrugli kalup za pite. Na nekoliko mesta izbockajte viljuškom, prekrijte papirom za pečenje, preko poređajte pasulj pa pecite 15 minuta. Odstranite papir i pasulj, a temperaturu smanjite na 180 stepeni.
3. Prokuvajte slatku pavlaku i mleko. Sklonite sa vatre pa dodajte 225 g čokolade i uz mešanje je istopite. Umešajte razmućena jaja, sjedinite, pa sipajte smesu na podlogu od testa i pecite 15 minuta. Ostavite da se ohladi.
5. Lešnike, smeđi šećer, 120 g čokolade, keks od badema i kakao ubacite u secka, pa sameljite krupno. Pospite ovu mešavinu preko krema, ohladite i uživajte! Po želji, umesto badema ili lešnika možete upotrebiti orahe.
OVDE preuzmite 6 recepta za poslastice sa bananama - Dezerti kojima nećete moći da kažete Ne! (FOTO)