Recepti sa Stilom

Paprike punjene pasuljem

Tradicionalno jelo koje vole sve generacije
Recepti
20:46h Autor:
Paprike punjene pasuljem
Foto: Shutterstock
  • 45 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 200 g pasulja
  • Glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • mast ili ulje
  • mlevena slatka paprika
  • sveža ili kisela paprika

Priprema

1. Potopite pasulj u vodu i ostavite nekoliko sati (najbolje preko noći).

2. Promenite vodu i pasulj kuvajte dok zrna ne omekšaju.

3. Na masti propržite sitno seckan crni luk, dodajte mlevenu papriku i oceđen pasulj. Paprike pripremite za punjenje, pa ih napunite pasuljem.

4. Poređajte ih u dublju šerpu (najbolje u zemljani lonac), podlijte vodom, pa pustite da se lagano krčkaju.

5. Kada su gotove, zapecite ih u rerni. Na kraju ih prelijte zagrejanom mašcu s malo mlevene paprike i sitno naseckanim belim lukom. Možete ih služiti i tople i hladne.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs