Oduševiće vas

Čokoladni tart

Neodoljiv spoj ukusa slasnog testa i kraljice svakog dezerta oduševiće i one probirljive sladokusce
Recepti
22:44h Autor:
Čokoladni tart
Foto: Thinkstock
  • 120 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 50g hladnog putera + malo za podmazivanje
  • 150g brašna
  • 1 kašičica kakaa
  • 2 kašičice šećera u prahu
  • Prstohvat soli
  • 1 žumance
  • 200g čokolade za kuvanje
  • 25g omekšalog putera
  • 250g slatke pavlake
  • 1 kašičica ruma
  • nekoliko oraha

1. Podmažite okrugli kalup za pite. U veliku posudu prosejte brašno, kakao, šećer i so. Dodajte puter i rukama umesite testo. Po potrebi sipajte vode tako da testo bude meko.

2. Pospite radnu površinu brašnom, razvaljajte testo u krug, potom prebacite u kalup za pečenje. Dobro pritisnite uz rubove, a višak odstranite. Pokrijte papirom za pečenje i preko prekrijte pasuljem.

3. Stavite u frižider na oko 30 minuta, a u međuvremenu zagrejte rernu na 190 stepeni. Rashlađeno testo stavite u rernu na 15 minuta, zatim odstranite papir i pasulj pa nastavite da pečete još pet minuta.

4. Na kraju, uz stalno mešanje, rastopite mešavinu čokolade i putera. Dodajte rum i umućenu slatku pavlaku. Prelijte krem po testu i ostavite u frižideru oko tri sata. Pospite kakaom i po želji ukrasite orasima prelivenim čokoladom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs