Probajte

Pilav sa paradajzom

Dodatkom origana i bosiljka možete dati mediteranski ukus ovom tradicionalnom jelu
Recepti
15:06h Autor:
Pilav sa paradajzom
Foto: Shutterstock
  • 50 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 400g pirinča
  • 800ml bujona
  • 2 Kašike ulja
  • malo putera
  • 500g oljuštenog paradajza
  • pola glavice luka
  • po ukusu so, biber
  • 1 vezica peršuna

1. Iseckajte luk i propržite na ulju ili malo putera. Dodajte pirinač, promešajte i dodajte paradajz. Kuvajte pet minuta.

2. Podlijte pirinač supom, poklopite, pa pilav stavite u zagrejanu rernu i pecite 12 minuta. Izvadite iz rerne, dodajte malo putera, posolite i pobiberite po ukusu.

3. Pospite seckanim peršunom, a po želji možete dodati i origano i bosiljak.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs