Ukusno

Posni pužići sa pečurkama

Idealan izbor za posnu trpezu koji će oduševiti sve vaše ukućane i goste
Recepti
06:02h Autor:
Posni pužići sa pečurkama
Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 500g kora za pitu
  • 700g šampinjona
  • 2 manje glavice luka
  • 50g senfa
  • so, biber
  • malo ulja

1. U većem tiganju zagrejte oko 3 kašike ulja, dodajte praziluk isečen na deblje kolutove (oko 1 cm). Pržite ga na srednjoj vatri oko 5 minuta, povremeno mešajući.

2. Dok se praziluk prži, iseckajte šampinjone na deblje listiće ili komade pošto će se smanjiti tokom prženja. Dodajte ih praziluku i pržite sve zajedno oko 2 minuta, ako je potrebno dodajte još malo ulja. Posolite i pobiberite. Kad je skoro gotovo, prebacite u činiju i dodajte senf. Promešajte, po potrebi dosolite.

3. Uzmite 1 koru, ivice premazite uljem (ne stavljajte ulje na celu koru), potom 1-2 kašike fila pobacajte nepravilno po kori. Urolajte koru, pa je savijte u pužića.

4. Na isti način pripremite ostale kore i poslažite ih u podmazan pleh. Pecite na 200 stepeni oko 15-20 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs