Ukusni zalogaji

Zapečen krompir sa pavlakom

Ovo je odličan prilog uz jela s mesom, a može se poslužiti i kao samostalan obrok
Recepti
11:40h Autor:
Zapečen krompir sa pavlakom
Foto: Thinkstock
  • 50 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 1 kg krompira
  • čen belog luka
  • 300 g neutralne pavlake
  • 250 ml mleka
  • 100 g rendanog ementalera
  • kašika pavlake
  • so, biber

Priprema

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Tepsiju istrljajte oljuštenim i presečenim čenom belog luka. Krompir isecitena tanke kolutove, pa složite kao crep u tepsiju.

2. Pomešajte neutralnu pavlaku, mleko, sir i kiselu pavlaku, posolite i pobiberite, pa time ravnomerno prelijte krompir, tako da sasvim bude prekriven. Po potrebi dolijte još malo neutralne pavlake.

3. Krompir pecite u rerni oko 45 minuta dok ne porumeni. Pred kraj isprobajte da li je jelo gotovo, to ćete proveriti tako što ćete ga probosti krompir. Ako je mekan, vaše jelo je gotovo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs