Kolač koji sva deca vole, a 90-ih je bio hit na svakom rođendanu: Naučie kako da napravite krtičnjak, nećete se pokajati

Čokoladna fantazija sa ukusom banana i šlaga, svaki zalogaj je erupcija ukusa

Recepti
Kolač koji sva deca vole, a 90-ih je bio hit na svakom rođendanu: Naučie kako da napravite krtičnjak, nećete se pokajati
Foto: printscreen

Krtičnjak je kolač naše mladosti, jeo se na svakom rođendanu i ako ste ga se uželeli, ovo je pravi recept za vas. Budi nostalgiju i vraća lepe uspomene.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 2 šoljice šećera (šoljica od 100 ml)
  • 1 vanilin šećer
  • 1 šoljica ulja
  • 1 šoljica mleka
  • 2 šoljice brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 kašike kakaa
  • 200 ml slatke pavlake
  • 50 g rendane čokolade
  • 100 ml mlijeka za biskvit
  • Banane
    krtičnjak
    foto: Printscreen

Priprema:

Izmiksati jaja sa šećerom i vanilinim šećerom.

Zatim dodati ulje, mleko i izmiksati. Dodati suve sastojke i na kraju smesu dobro ujednačiti. Smesu prebaciti u kalup vel. 26, zatim peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pre nego što izvadite biskvit iz rerne proverite čačkalicom da li je pečen.

Ohladiti biskvit, zatim napraviti blago udubljenje na biskvitu. Biskvit na tacni natopiti sa 100 ml mleka. Biskvit koji smo izvadili usitniti. Preko biskvita na tacni ređati banane, a zatim preko banana ide umućena slatka pavlaka (200 ml) u koju treba dodati rendanu čokoladu.

Kremu oblikovati u oblik kupole, zatim preko staviti usitnjeni biskvit. Kolač je najbolje ostaviti preko noći u frižideru.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs