Koliko puta vam se desilo da ostane poslednja banana ili jabuka u činiji za voće na stolu i niko neće da je pojede, umesto da ih bacite jer već polako počinju da trule iskoristite ih za ove sočne mafine kojima niko neće moći da odoli i sigurno neće ostati ni jedan na tacni.

Sastojci:

  • 1 zrela banana
  • 1 jabuka
  • 150 ml. soka od pomorandže
  • 100 ml. ulja
  • 150 gr. šećera
  • 20 gr. vanil šećera
  • 200 gr. brašna
  • 10 gr. praška za pecivo

Priprema:

Bananu izgnječiti viljuškom, pa dodati izrendanu jabuku, promešati i preliti sokom od pomorandže i sipati ulje. U dobijenu smesu postepeno ubacivati praškaste sastojke. Kada se sve lepo sjedini upaciti u kalpe smesu i peći na 200 stepeni, 30 minuta. Prijatno!

Bonus video:

00:16
Jeleni se slobodno šetaju po Kopaoniku Izvor: RINA

Dosadio vam je klasičan doručak ili vam se nešto gricka između obroka ali ne znate šta bi to moglo biti, probajte da napravite ove mafine i verujte, nećete se pokajati