KAKO NAPRAVITI SLAVSKE UKRASE TAKO DA IZGLEDAJU FANTASTIČNO: Trik zbog kojeg zadržavaju belinu i posle pečenja

Pred nama je velika slava, Sveti Jovan Krstitelj, a domaćice danas mese slavski hleb

Recepti
Autor:
KAKO NAPRAVITI SLAVSKE UKRASE TAKO DA IZGLEDAJU FANTASTIČNO: Trik zbog kojeg zadržavaju belinu i posle pečenja
Foto: Printscreen/youtube

Slavski kolač ili slavski hleb se mesi dan pre slave. Ove godine, Sveti Jovan Krstitelj pada u subotu pa je stoga slava za koju se sprema mrsna trpeza. Slavski kolač tako možete umestiti po želji, u njega dodajući: jaja, maslac, mleko, belo brašno i kvasac.

Tako ćete dobiti izdašno testo, meko kao penu. Ali da biste ga ukrasili evo kako da napravite testo koje će ostati belo i posle pečenja:

Potrebna su samo 3 sastojka:

  • voda,
  • brašno
  • so

Umesite testo da izgleda kao plastelin. Kada umesite testo, stavite ga u kesu i stavite u frižider. Nakon što testo odstoji oko pola sata, izvadite pola i razvucite ga tanko. Zatim isecajte ukrase po volji.

Oštrim nožem isecite oblik krsta, a čašom ili modlicom oblik kruga. Više spojenih krugova umotajte pa ćete tako dobiti ružu, a detalje pogledajte u videu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs