Porodične večere su deo dana kada se svi okupe i uz živi razgovor provode vreme jedni s drugima i niko ne žuri, niko ne baca nervozne poglede ka telefonu, niko ne drži dijetu, već svi uživaju u hrani koja je pred njima.
Sva filozofija ovog lagodnog načina života preslikala se u italijansku kuhinju. Italijani koriste jednostavne sastojke od kojih prave neverovatno ukusna jela. Nema velike filozofije ni komplikovanja – samo čisto uživanje.
Takav je i današnji recept za tortu Caprese al limone koja se pravi najjednostavnije moguće, dok je ukus čista fantazija. U nastavku donosimo recept za poslasticu profesionalaca iz italijanskog restorana u Beogradu Campania Pizza Gourmet, u kojem možete kupiti i sve potrebne i kvalitetne sastojke.
TORTA CAPRESE AL LIMONE
Potrebni sastojci:
- 200 g bademovog
- brašna 8 jaja
- 200 g šećera
- 120 g putera
- 150 g bele belgijske
- čokolade
- 1/3 praška za pecivo
- sok od 2 limuna
- 1 dl Limoncello di Sor rento
Priprema: Sve sastojke pomešati, uliti u okrugli kalup obložen papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 200 ste peni oko 40 minuta. Ukrasiti šećerom u prahu i kandiranom limunovom korom.
Restoran Campania Pizza Gourmet nalazi se u Omladinskih brigada 86, u lokalu 3Đ (West 65). Broj za rezervacije je 0692134842, a više informacija potražite na sajtu Campania, kao i društvenim mrežama restorana - Instagram i Facebook.