ZAČIN KOJI JE PROMENIO SVE: Nikad nije bilo lakše napraviti originalno meksičko jelo kao sada

Od kako sam se udala promenila sam prioritete. Nekada je petak veče bio dan kada sam ludovala po gradu, a danas radije sedim kod kuće sa mužem i uživam u početku naših slobodnih dana

Recepti
Autor:
ZAČIN KOJI JE PROMENIO SVE: Nikad nije bilo lakše napraviti originalno meksičko jelo kao sada
Dijamant začin - Meksički način, Foto: Promo

Petak veće volim zbog dve stvari:

1. Zvanično počinje vikend

2. Petak je dan kada ne brojim kalorije. To je dan kada je dozvoljeno “varati” sa dijetama.

Zbog svega toga prvo što uradim kada petkom dođem kući s posla je da počnem da pripremam najukusniji i najraznovrsniji obrok na svetu. Prvo pustim neku muziku, a onda se opustim dok spremam novo jelo.

Ovog petka sam odlučila da spremim meksičko jelo čimičanga. Zato na kompjuteru puštam meksički ritam dok uzimam recept u ruke a u glavi već započinjem moje vlastito putovanje u Meksiko.

Čimičunga
foto: Shutterstock

Za Čimičangu mi je potrebno:

  • 500 g belog mesa
  • 8 tortilja
  • 200 g šampinjona
  • 100 g šećerca
  • 100 g obarenog pirinča
  • 2 čena belog luka
  • 200 g kačkavalja
  • so, biber
  • I nešto što sam skoro otkrila, a to je Dijamant način – začini Meksika.

Uzimam tiganj i u vrelo ulje stavljam sitno seckano meso i začine, zatim šampinjone, beli luk i kukuruz šećerac. Kada vidim da je sve skoro skrčkano dodajem Dijamant način – začin Meksika i bukvalno mogu da osetim Meksiko na svojim nepcima.

Grejem tortilju pa u nju pakujem pirinač i fil od mesa, dok puštam da me muzika ponese kroz kuhinju.

Nikad nije bilo lakše prebaciti se u glavi u egzotičnu zemlju kao sada. Dijamant začin sve je promenio. Pre sam ukus Meksika morala da dobijem mešavinom milion drugih začina, ali izbalansirati sve bilo je teško. Sada kada je Dijamant osmislio seriju začina – sve je lakše.

Dijamant začin
foto: Promo

Dok mi kuća miriše na Meksiko, pažljivo sipam u čaše crno vino koje ću poslužiti uz Čimičange. Srećna i zadovoljna što vikend sada i zvanično može da počne uživam u zalogajima meksičke kuhinje.

“Gde bih mogla da “otputujem” sledeće nedelje? Možda u Italiju?” razmišljam dok na polici posmatram Dijamant način – začin Italije. “Da, sve je moguće!”

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs