Ovako pohovan karfiol je preukusan, a zdrav! Može vam biti odičan dodatak raznim jelima.
Sastojci:
- jedna manja glavica karfiola ili samo pola, dovoljno je za 2 osobe
- so i biber
- 2 – 3 jaja, zavisno koliko ćete karfiola pohovati
- laneno i bademovo brašno
Priprema:
Karfiol odvojiti u buketiće, staviti u šerpu , naliti vode da prelije i dobro posoliti.
Staviti na vatru da provri, a potom na srednjoj vatri kuvati oko15 minuta. Skloniti sa vatre i procediti.
Ostaviti u cediljki da odstoji, prohladi se i dodatno procedi.
U tiganj staviti ulje po želji. Buketiće još malo posliti i posuti biberom.
Uvaljati svaki prvo u laneno brašno, umućeno jaje, pa u bademovo brašno.
Peći po nekoliko minuta sa svake strane.
Karfiol će biti taman, pa da vas ne zavara da je izgoreo - nije, laneno brašno potamni buketiće.
Prijatno!