FANTASTIČNA

KEKS TORTA SA BANANOM I VANILOM, KOJA SE NE PEČE: Kremasta i bogata, a spremna za 20 minuta!(RECEPT)

Savršena, laga poslastica za predstojeće tople dane

Recepti
Autor:
KEKS TORTA SA BANANOM I VANILOM, KOJA SE NE PEČE: Kremasta i bogata, a spremna za 20 minuta!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Keks totra sa bananama i kremom od vanile brzo se priprema, ne peče se i gotova je za 20 minuta!

Neodoljivo kremast i izdašan kolač, nije vam potrebno neko posebno kulinarsko umeće da ga napravite, a oduševiće i one najizbirljivije.

Sastojci:

– 1 i 2/3 šolje mlevenog keksa – 1/4 šolje šećera – 1/2 šolje rastopljenog putera – 2/3 šolje šećera – 1/3 šolje brašna – prstohvat soli – dvije šolje mleka – 3 razmućena žumanca – jedna i po kašičica ekstrakta vanilije – 500 grama krem sira sobne temperature – 4 narezane banane

I još:

– šlag i dodatno naseckane banane

Priprema:

U veliku zdelu dodajte keks i 1/4 šolje šećera i dobro promešajte. Dodajte puter i opet dobro promešajte pa stavite u kalup za torte ili pite i utisnite.

Da biste napravili krem od vanile, u šerpi zajedno umutite 2/3 šolje šećera s brašnom i solju, pa polako dolijevajte mleko u koje ste prethodno umutili žumanca tako da smesa bude glatka, pa kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Zatim šerpu maknite s vatre i dodajte ekstrakt vanile. Krem sir dobro umutite tako da bude glatak i kremast pa ga dodajte u krem i dobro promešajte.

Podlogu prekrijte delom naseckanih banana, prelijte delom krema i tako dok sve ne potrošite. Završni sloj neka bude krem. Za samu pripremu će vam trebati dvadesetak minuta.

Kolač je potrebno staviti na hlađenje, kako bi bio savršen za jelo. Možete ga ostaviti u frižideru nekoliko sati ili čak preko noći. Poslužite uz naseckane banane i šlag.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs