Sastojci za 6 osoba:
- 3 srednje šargarepe, oljuštene i skuvane, ali ne prekuvane
- 3 srednja krompira, oljuštena i skuvana, ali ne prekuvana
- 2 srednje cvekle, skuvane i oljuštene
- 3 tvrdo skuvana jaja, oljuštena
- 100 gr krupnije samlevenih oraha
- 2 komada srednje veličine pilećih grudi, skuvanih u posoljenoj vodi i sitno iseckanih po u šnite
- po ukusu soli
- 1 veći nar
Za preliv:
- 6 kašika kisele pavlake
- 6 kašika majoneza
Priprema:
1.Narendati na gruboj strani renda šargarepu, krompir, cveklu i jaja, svako na posebnom tanjiru.
2. Majonez i kiselu pavlaku promešati zajedno.
3. Na velikom ravnom poslužavniku u sredinu staviti visoku čašu i onda počinjete sa ređanjem salate oko čaše, posle svakog sastojka posoliti i premazati sa dve kašike mešavine majoneza i kisele pavlake, budite pažljivi koliko solite, jer majonez već sadrži soli u sebi.
Redosled ređanja:
- krompir
- mešavina majoneza i pavlake
- pola smese od cvekle
- premaz od majoneza
- šargarepe
- premaz
- orasi
- pola od piletine
- premaz
- jaja
- premaz
- drugu polovinu piletine
- premaz
- ostatak cvekle
Pažljivo stavite ostatak premaza preko salate i svuda okolo i još pažljivije izvucite čašu iz sredine i onda očišćen nar posuti svuda okolo i unutra salate i pritisnite rukama da se nar “slepi” uz salatu.
Ohladiti salatu najmanje sat vremena u frižideu,r da se sastojci sjedine.
Prijatno!