JELO KOJE GOVORI 100 JEZIKA

PRSTE DA POLIŽETE: Pileća krilca u sosu od ribizle su čista rapsodija ukusa!(RECEPT)

Krilca u rerni u sosu od ribizle - kombinacija ukusa, koju definitivno treba probati!

Recepti
22:01h Autor:
PRSTE DA POLIŽETE: Pileća krilca u sosu od ribizle su čista rapsodija ukusa!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

Marinada:

  • ulje - 100 ml
  • sok od crne ribizle - 50 ml
  • so - po ukusu
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • kari - 1 kašičica

Priprema:

Pileća krilca operite i očistite, ako ima potrebe. Prelijte ih vodom i dodajte malo soli, pa ih kuvajte na vatri 25 minuta. Dobro ih ocedite.

U posudi promešajte ulje, sok od ribizle, so, kari, biber i alevu papriku, origano i majčinu dušicu.

Premažite krilca ovom smesom i ostavite ih na hladnom mestu oko 30 minuta da upiju aromu začina.

Poređajte krilca u pleh, prelijte ih marinadom i dodajte malo vode.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta do zlatne boje.

Pečena krilca poslužite uz odgovarajuću salatu i čašu crnog vina.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs