Potrebni sastojci:
- pileća krilca - 600 g
Marinada:
- ulje - 100 ml
- sok od crne ribizle - 50 ml
- so - po ukusu
- biber - 1 kašičica
- aleva paprika - 1 kašičica
- majčina dušica - 1 kašičica
- origano - 1 kašičica
- kari - 1 kašičica
Priprema:
Pileća krilca operite i očistite, ako ima potrebe. Prelijte ih vodom i dodajte malo soli, pa ih kuvajte na vatri 25 minuta. Dobro ih ocedite.
U posudi promešajte ulje, sok od ribizle, so, kari, biber i alevu papriku, origano i majčinu dušicu.
Premažite krilca ovom smesom i ostavite ih na hladnom mestu oko 30 minuta da upiju aromu začina.
Poređajte krilca u pleh, prelijte ih marinadom i dodajte malo vode.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta do zlatne boje.
Pečena krilca poslužite uz odgovarajuću salatu i čašu crnog vina.
Prijatno!