Bosiljak i peršun sitno iseći, pobiberiti i posoliti. Beli luk iseći na režnjeve. Patlidžan dobro oprati i nožem ga zaseći na više mesta. U svaki zasek staviti mešavinu bosiljka i peršuna i prepolovljen čen belog luka. Sitni sir i izrendani trapist pomešati (ostaviti malo narendanog trapista za posipanje odozgo). Ovom smesom polako puniti režnjeve vodeći računa da patlidžani ne puknu napola. Tako pripremljene staviti ih u tepsiju, poprskati uljem i peći oko 40 minuta na 180 stepeni. Na kraju ih posuti ostatkom rendanog sira i vratiti u rernu da se zapeku.
Patlidžan punjen sirom
Recepti
02:28h Izvor: stilkurir operater
02:28h Izvor: stilkurir operater
- 45 minuta
- Srednje teško
- Za 4 osoba
Sastojci
- 2-3 plava patlidžana
- 200 g trapista ili drugog tvrdog sira
- veza peršuna
- 6 čenova belog luka
- 200 g sitnog sira
- so, biber
- bosiljak