U slast ćete je pojesti

TORTA NUGATICA: Raskošna, bogata i izdašna! (RECEPT)

Uživaćete u svakom zalogaju

Recepti
Autor:
TORTA NUGATICA: Raskošna, bogata i izdašna! (RECEPT)
Foto: Youtube Printscreen / Domaći Recepti

Sastojci za kore (preku se dve od po): 5 jaja, 5 kašika šećera, 3 kašike brašna, 2 kašike kakao praha, 100 ml ulja + 300 ml mleka za prelivanje kora.

Sastojci za fil: 600 ml mleka, 120 g gustina, 200 g šećera, 150 g čokolade, 100 g mlevenih pečenih lešnika, 100 g napolitanki od lešnika, 250 g putera, 200 ml slatke pavlake, 300 g krema od lešnika.

Priprema: Prvo pravimo fil, da bi se hladio. Pomešati gustin i šećer, pa naliti malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri. Izmešati gustin i šećer sa mlekom pa zakuvati u kipuće mleko. Mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre, dodati čokoladu pa mešati dok se ne otopi. Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.

Dok se fil hladi prviti kore. Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni. Ulupati penasto belanca, postepeno dodavati šećer i mutiti da se dobije čvrsta pena. Dodati zatim postepeno žumanca i ulje u mlazu. Na kraju dodati prosejano brašno i kakao, pa sve sjediniti špatulom.

Obložiti okrugli pleh 26cm papirom za pečenje pa istresti masu za koru i staviti da se peče između 20 i 25 minuta, zavisno od rerne. Postupak ponoviti još jednom. Ohladiti kore i vodoravno ih preseći da se dobiju 4.

Umutit puter, umutiti slatku pavlaku, mikserom razbiti ohlađen fil. Dodati pola putera pa umutiti, dodati drugu polovinu pa umutiti. Masi dodajemo slatku pavlaku i mutimo, a zatim i lešnik krem. Na kraju dodajemo lešnik i samlevene napolitanke i sve sjedinimo.

Obruč staviti na tacnu, pa prvu koru poprskati mlekom i naneti trećinu fila.

Ponavljati postupak do utroška materijala. Dekorišite po želji i ohladite pre služenja. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs