Meso kuhinjskim čekićem dobro izudarajte i začinite. U vatrostalnu posudu prvo stavite očišćeni mladi krompir, šargarepu i tikvice, dodajte ulje i malo vode, pa na laganoj vatri u rerni na180-200 stepeni pecite oko dvadesetak minuta. Potom odozgo dodajte meso, a preko mesa poređajte tanko isečenu slaninu pančetu i sve zajedno pecite.Kad je jelo gotovo, na svako parče mesa dodajte malo narendanog trapista. Poslužite uz salatu od krastavca.
Sočni biftek sa sezonskim povrćem
Recepti
02:36h Izvor: stilkurir operater
02:36h Izvor: stilkurir operater
- 70 minuta
- Srednje teško
- Za 4 osoba
Sastojci
- 6 bifteka
- 1/2 kg mladog krompira
- 200 g šargarepe
- 1 tikvica
- 6 tankih pančeta-slaninica
- malo trapista
- so, biber, biozačin
- Ulje
- Voda