Sastojci:
- 500 g junetine od buta
- 2 glavice crnog luka
- 150 g šargarepe
- 20 ml ulja
- 250 g seckanog paradajza
- kašičica ljute paprike
- pola kašike ajvara
- čen belog luka
- pola čili papričice
- kašika soka od paradajza
- pola kašike skrobnog brašna
- kašika peršuna
- so
- biber
Foto: Shutterstock
Piprema:
- Na ulju popržite junetinu isečenu na kockice, te dodajte seckani luk i rendanu šargarepz.
- Dinstajte 5 minuta, sklonite sa vatre i umešajte sok od paradajza, mlevenu papriku i usitnjen beli luk.
- Vratite na vatru, dodajte seckanu čili papričicu i paradajz, posolite i pobiberite.
- Dodajte 8 dl vode i kuvajte poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša.
- Skrobno brašno razmutite u malo vode i umešajte u gulaš.
- Kratko prokuvajte, umešajte ajvar i pospite peršunom.
Ako ste ljubitelji ljute hrane, uživaćete u vreloj čaroliji gulaša
Budi deo Stil zajednice.