uKUSNO

Musaka od tikvica i pljeskavica: Gurmanski ručak! (RECEPT)

Spoj koji se ne zaboravlja

Recepti
Autor:
Musaka od tikvica i pljeskavica: Gurmanski ručak! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 2 pljeskavice sa lukom gotove
  • 100 gr kačkavalja (listovi)
  • 200 gr kisele pavlake
  • 200 ml mleka ili jogurta
  • 2 tikvice
  • 3-4 jaja
  • ulje..so
  • 1 veća šargarepa
  • malo prezli i brašna

Priprema: Tikvice oguliti, iseći na punije listove i posoliti. Ostaviti da stoje 20 minuta, pa ocediti tečnost. Ispohovati tikvice. U jaja što su ostala dodati još jedno jaje, pa ubaciti pavlaku mleko ili jogurt i izmešati. Tepsiju za musaku podmazati, na dno staviti red tikvica, pa premazati malo pavlakom i jajima staviti jednu pljeskavicu pa kačkavalj tikvice. Zatim pavlaka, pa pljeskavicu i sve ostalo do utroška materijala. Završiti tikvicama i preliti pavlakom. Peći na 200-220 stepeni oko sat vremena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs