Priprema: Uključiti rernu na 200 stepeni. Pileći file iseći na tanke šnicle, posuti začinom od povrća i kratko propržiti na puteru. Jaja umutiti, dodati so, brašno, mleko i jogurt (testo treba da je malo gušće od testa za palačinke), dodati malo soli i bibera po želji. Tepsiju pouljiti i staviti u vruću rernu da se zagreje. U vrelo ulje sipati pola smese, na to staviti napola pečenu piletinu i preko preliti preostalim testom. Peći 20 minuta, a zatim sve preliti neutralnom pavlakom i peći još oko 10 minuta na 180 stepeni. Služiti toplo uz salatu ili jogurt.
Ukusno i jednostavno
Kvrguša sa piletinom
Služiti toplo uz salatu ili jogurt
Recepti
17:18h
17:18h
Foto: Thinkstock
- 30 minuta
- Srednje teško
Sastojci
- 500g pilećeg filea
- 2 jaja
- 3dl mleka
- 1dl jogurta
- 200g brašna
- 250ml neutralne pavlake
- 100g putera
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica začina od povrća
- Malo soli i bibera