oduševiće vas

Musaka sa mlevenim mesom i krompirima: Nikad sočnija i ukusnija! (RECEPT)

Red krompira, red mlevenog mesa, red bešamela i dobićete slastan i savršen obrok

Recepti
Autor:
Musaka sa mlevenim mesom i krompirima: Nikad sočnija i ukusnija! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 grama mlevene junetine
  • 400 grama krompira
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 lovorov list
  • 400 grama seckanog paradajza
  • 1 srednja glavica glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 žlica koncentrata od rajčice
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • so
  • biber

Ovako Italijani spremaju tradicionalni srpski doručak: Nema ništa bolje od ovog! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Sastojci za bešamel sos:

  • 60 grama maslaca
  • 60 grama brašna
  • 700 ml mleka
  • na vrh noža muškatnog oraščića
  • so
  • biber

Priprema:

  • Ogulite krumpir, pa ga naseckajte na kriške, blanširajte u kipućoj vodi 2-3 minute te ga ocijedite.
  • U dubljem tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte sitno seckani luk i dinstajte 7-8 minuta dok ne omekša.
  • Dodajte sitno seckani beli luk i dinstajte još 2 minuta.
  • Dodajte mleveno meso, dobro ga usitnite, posolite i pobiberite, pa dodajte cimet, koncentrat paradajza i seckani paradajz.
  • Dinstajte još 10 minuta.
  • U zasebnoj posudi napravite bešamel sos: u široj posudi otopite maslac, dodajte brašno i kratko ga popržite.
  • Dodajte zagrejano mleko, stalno mešajući kako se ne bi naprave grudvice.
  • Na samom kraju dodajte so, biber i malo muškatnog oraščića, te sve dobro izmešajte.
  • Pustite da se sos prohladi. Ako je pregust, razredite ga mlekom do željene gustine.
  • Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem, pa složite prvi red krompira, dodajte sos od mlevenog mesa, poravnajte kašikom, pa dodajte nekoliko kašika bešamela i prekrijte drugim slojem krompira.
  • Ponovite dok ne potrošite sv sastojke, tako da vam završni sloj bude sloj krompira koji ćete preliti preostalim bešamel sosom.
  • Pecite u prethodno zagrejanu rerni na 200 Celzijusa oko 30-40 minuta, odnosno dok površina ne dobije lepu zlatnu koricu.
  • Ohladite 10-15 minuta i poslužite sa zelenom salatom.

Supa od bundeve i šargarepe sa tajnim sastojkom: Ugrejaće vas i okrepiti za tili čas! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs