Iskoristite sezonu bundeve na pravi način za supu koja će vas ugrejati i okrepiti. Dodavanjem tajnog sastojka - soka od jabuke, ova supa biće još savršenija.
Sastojci:
- 1 bundeva
- 2 krompira
- 2 glavice crnog luka
- 3 šargarepe
- 2 mlada luka (beli delovi)
- 1,5 l goveđeg bujona
- maslac
Sarma Steve Karapandže: Drugi recept vam neće biti potreban!
Priprema:
- Ugrejte maslac u posudi, te dinstajte usitnjeno povrće.
- Ogulite bundevu, sklonite koštice, pa naseckajte bundevu na komade.
- Zalijte povrće bujonom, te ostavi da provri.
- Dodajte komade bundev, te kuvajte oko 15 minuta na laganoj vatri.
- Na kraju izmiksajte supu uz pomoć miksera, te dodajte malo soli, bibera i pavlake.
- Na kraju dodajte sok od jabuke.