Divno

Gibanica od kukuruznog brašna prelivena kajmakom: Sočna i izuzetno ukusna! (RECEPT)

Ukus koji se ne zaboravlja

Recepti
Autor:
Gibanica od kukuruznog brašna prelivena kajmakom: Sočna i izuzetno ukusna! (RECEPT)
Foto: IGY THE COOK

Potrebno je: 2 jaja; so; 150 ml mleka; 3 supene kašike ulja; prašak za pecivo; 500 gr sira; oko 150 ml vode; 6 supenih kašika kukuruznog brašna;

Za preliv: 150 ml hladnog mleka; 2 supene kašike kajmaka.

Priprema: Pomešajte jaja, mleko i so. Dodajte ulje, prašak za pecivo, pa dobro izmešajte. Dodajte vode, a potom brašno. Dodajte još vode po potrebi. Testo treba da je malo gušće nego za palačinke. Stavite u nauljen pleh, pa pecite na 250 C -20-25 min, zatim izvadite i prelijte hladnim mlekom. Dopecite još 2 minuta na 200 C, zatim prelijte kajmakom, dopecite još minut!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs