Sastojci:

  • 220 gramaputera
  • Šolja smeđeg šećera
  • Pola šolje belog šećera
  • Dve kašičice ekstrakta vanile
  • Dva jaja
  • Dve šolje brašna
  • Pola kašičice sode bikarbone
  • ¼ kašičice soli
  • Šolja seckanih oraha

Za fil:

  • 220 grama putera
  • Tri šolje šećera u prahu
  • Tri kašike javorovog sirupa
  • 1/3 šolje slatke pavlake
  • Šolja oraha

Priprema:

Zagrejte rernuna 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.

U velikoj posudi umutite puter i šećer, da smesa postane glatka. Dodajte ekstrakt vanile i jaja, pa opet sve umutite, a zatim dodajte brašno, sodu bikarbonu i so. U smesu dodajte iseckane orahe i ostavite smesu oko 20-30 minuta da odstoji.

Zatim kašikom za sladoled vaditesmesuu pripremljen pleh i pecite kolačiće 10-12 minuta, pa ostavite da se ohlade.

U međuvremenu, pripremitenamaz.

Umutite puter da bude kremast, pa dodajte šećer u prahu i sve umutite, a zatim dodajte javorov sirup i slatku pavlaku i još malo umutite.

Premažite kolačiće namazom i ukrasite polovinom oraha.

shutterstock-294916778.jpg
Foto: Shutterstock

Neodoljivo sočne čoko kocke: Slatkiš u koji ćete se zaljubiti! (RECEPT)

Lako i brzo se pripremaju, ukus će vas oduševiti

Lako i brzo se pripremaju, ukus će vas oduševiti